Η Ασπίδα του Αχιλλέα

Η Ιστορία της Macedonian Airlines και πως χάσαμε τα εθνικά μας σύμβολα

makedonikes-aerogrammes
To 1990 είχε αρχίσει την εθνικιστική της προπαγάνδα η κυβέρνηση των Σκοπίων. Ηη τότε κυβέρνηση της ΝΔ είχε προωθήσει για να προστατέψει την ονομασία και τον ήλιο της Βεργίνας την δημιουργία των Μακεδονικών Αερογραμμών ως θυγατρική της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

του Κώστα Βουκελάτου

voukelatosΙδρύθηκε λοιπόν το 1992 για να διασφαλιστεί η πτητική της άδεια με σήμα τον ήλιο της Βεργίνας και την ονομασία Macedonian Airlines, αλλά οι πρώτες πτήσεις έγιναν το 1998 με τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής Β727-200.

Τα πρώτα της αεροσκάφη τα απέκτησε η εταιρία το 1999 δύο Β737-400 και το 2000 ακόμα ένα ίδιου τύπου, και με αυτά τα αεροσκάφη άρχισε να εκτελεί πτήσεις τσάρτερ ενώνοντας τα ελληνικά νησιά με την Ευρώπη και προβάλλοντας έτσι παντού Ελληνικό όνομα Macedonian Airlines με τον ήλιο της Βεργίνας στο φτερό.

Οι Μακεδονικές αερογραμμές είχαν συνάψει συμφωνίες με διάφορους μεγάλους τουριστικούς ομίλους της Ευρώπης και είχαν υπογραφεί συμβόλαια συνεργασίας γνωρίζοντας οι τουριστικοί πράκτορες την Macedonian Airlines ως μια αποκλειστικά ελληνική υπόθεση και μάλιστα λόγω του πλούσιου πτητικού της έργου είχε νοικιάσει το έτος 2002 και αλλά δύο αεροσκάφη MD-82 για να καλύψει τις ανάγκες της.

Δυστυχώς όμως όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα λόγω της πλήρους ανικανότητας των πολιτικών μας 12 Δεκεμβρίου 2003 οι Μακεδονικές αερογραμμές μετονομάστηκαν σε Ολυμπιακές Αερογραμμές διότι την απορρόφησε η νέα εταιρία και κατ΄ επέκταση έσβησε το όνομα από τα αεροσκάφη της καθώς και ο σημαντικός ήλιος της Βεργίνας από τα φτερά της.

Οι Μακεδονικές αερογραμμές εκτελούσαν πτήσεις σε όλη την Ευρώπη και τα αεροσκάφη της προσγειωνόντουσαν σε όλα τα αεροδρόμια επιδεικνύοντας το όνομα και το σήμα παντού ως ελληνικό και αδιαμφισβήτητο, εκτελούσαν επίσης και αρκετές πτήσεις champions league charter με φιλάθλους και ομάδες.

Αφήσαμε το όνομα μέσα στα συρτάρια γραφείων των Ολυμπιακών αερογραμμών και σβήσαμε την εικόνα από τους Ευρωπαίους της αδιαμφισβήτητης ελληνικής ονομασίας Macedonia καθώς και του ήλιου της Βεργίνας ως ελληνικού συμβόλου, που κάποτε είχε κλαπεί και αυτό και κοσμούσε την σημαία των Σκοπίων.

Φυσικά ένα κράτος που καπηλεύεται την ιστορία ενός άλλου για να επιβιώσει με θράσος και ανιστόρητα γεγονότα κατασκευασμένα προκαλώντας, δεν θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί την εξαφάνιση των Μακεδονικών Αερογραμμών από τα Ευρωπαϊκά Αεροδρόμια.

Έτσι λοιπόν με επιμονή και υπογείως η κυβέρνηση των Σκοπίων κατάφερε να πάρει άδεια από την αρμόδιά Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της ΠΓΔΜ το 2010 για την αυτοαποκαλούμενη εταιρία της ΜΑΤ Macedonian Airlines με έδρα τα Σκόπια και μάλιστα εκτελεί πτήσης σε όλη την Ευρώπη με αυτό το όνομα! Το επόμενο βήμα της το οποίο προχωράει ταχύτατα είναι να πάρει διεθνές πιστοποιητικό αποτελεσματικού πτητικού έργου που θα καλύπτει της προϋποθέσεις ασφάλειας των πτήσεων και του αξιόπιστου στόλου αεροσκαφών.

Ένα χρόνο πριν πάρουν την άδεια τα Σκόπια το 2009 είχε κάνει μια εξαγγελία ο Ανδρέας Βγενόπουλος πρόεδρος της MIG στο αεροδρόμιο Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την έναρξη των πτήσεων της Olympic Air. Είχε ανακοινώσει ότι η MIG είχε στην κατοχή της κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα με τον τίτλο Μακεδονικές Αερογραμμές είχε πάρει κωδικούς και κανένας δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα!!!!!!! Είχε επεκταθεί του σχεδίου του λέγοντας επίσης ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρεία της Olympic Air με έδρα την Θεσσαλονίκη και με την ονομασία Μακεδονικές Αερογραμμές προκειμένου να καλυφθούν σύντομα οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής!

Μάλιστα στο τέλος της ομιλίας του ο νέος πρόεδρος της Olympic Air είχε ανακοινώσει ότι η νέα εταιρία θα πετάξει σε λίγους μήνες δηλαδή μέσα στο 2009 αρχές του 2010!

Η κατάληξη όμως είναι άλλη και αυτό που ακουγόταν από της συνοδούς των Ελληνικών Μακεδονικών Αερογραμμών από το 1998 έως το 2002 όπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να την διαλύσει,

“….Καλωσορίσατε
Οι Μακεδονικές Αερογραμμές σας καλωσορίζουν στα αεροσκάφη τους και σας εύχονται ένα ευχάριστο και άνετο ταξίδι! Οι Μακεδονικές Αερογραμμές δίνουν μεγάλη προτεραιότητα στη φιλοξενία των επιβατών τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων…..”

ακούγεται σήμερα από την εταιρία των Σκοπίων η οποία καπηλεύτηκε και αυτό το τραγικό λάθος της Ελληνικής κυβέρνησης λόγω της αδιαφορία και της ανικανότητας των πολικών που καλούνται να προασπίσουν τα διεθνή μας συμφέροντα.

Ίσως θα έπρεπε να ερωτηθεί ο σημερινός Υπουργός Μεταφορών σήμερα Μάρτιο του 2013 και μετά από 5 χρόνια από τις εξαγγελίες του προέδρου της MIG στην Θεσσαλονίκη για ίδρυση των νέων Μακεδονικών Αερογραμμών,

Πώς αντέδρασε η κυβέρνηση Καραμανλή τότε μόλις έμαθε για την ίδρυση των Μακεδονικών αερογραμμών στα πλαίσια του ICAO και της IATA για την χρήση εκ μέρους της σκοπιανής κυβέρνησης της ονομασίας Macedonian Airlines;

Πώς αφού όπως λέει ο κ. Βγενόπουλος είχε πάρει κωδικούς ώστε να μην μπορεί άλλος να χρησιμοποιήσει το όνομα, το όνομα χρησιμοποιείται και πετάει ελεύθερα από το κράτος των Σκοπίων σε όλους τους προορισμούς της Ευρώπης;

Τι κάνει σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά και που βρίσκεται το θέμα για να το αντιμετωπίσει;

Είναι ντροπή να μην μπορεί ένα κράτος με τέτοια ιστορία να υπερασπιστεί τους πολίτες του, την ιστορία του και τα εθνικά του σύμβολα και αναρωτιέμαι ως πότε;

πηγή: http://freepen.gr/?p=19011

 

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

ΕΠΙΓΟΝΟΣ

Ελεύθερος άνθρωπος, ελεύθερη σκέψη.

Yanis Varoufakis

THOUGHTS FOR THE POST-2008 WORLD

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Υποψήφιος Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ: ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΓΕΝΟΣ ΙΕΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ ΕΚ ΖΗΝΟΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ …ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Jo Di graphics

Το blog με όλες τις δημιουργίες από το Jo Di graphics

Vamvoukas' Blog

Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ( πρώην ΑΣΟΕΕ)

Χείλων

Ιστολόγιο Κλασσικών & Φυσικών Επιστημών

myathensnotes

a blog on Athens

ΑΒΕΡΩΦ

Διαδικτυακό Θωρηκτό

Macedonian Ancestry

"I thank the gods for being Greek" - Alexander the Great

Yannis Ioannou,cartoonist

cartoons and satyrical comics ,Yannis Ioannou

sotosblog

«Ο άνθρωπος που δεν είναι ικανός να αντλεί διαρκώς από μέσα του νέους πόθους, μαζί κι έναν καινούργιο εαυτό, να γυρίζει ως επιβεβαίωση την πλάτη στο παρωχημένο και σαπισμένο, αυτός δεν είναι άνθρωπος: είναι ένας μπουρζουάς, ένας φαρμακοτρίφτης, ένας ουτιδανός.» Αμεντέο Μοντιλιάνι (http://www.modigliani-foundation.org)

ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ

Επιλογές ...από τους Πολεμιστές της!

Αρέσει σε %d bloggers: