Η Ασπίδα του Αχιλλέα

Η λίστα με τις χώρες που έχουν την καλύτερη φήμη στον κόσμο

Το ινστιτούτο «The Reputation Institute» αποκαλύπτει τη λίστα με τις χώρες που έχουν την καλύτερη φήμη στον κόσμο, αλλά και εκείνες με την πιο αυξημένη αυτό-αντίληψη. Το ινστιτούτο μελέτησε θέματα όπως η εμπιστοσύνη, η εκτίμηση, ο θαυμασμός και τα συναισθήματα που δημιουργούνται στο κοινό, απέναντι σε 50 χώρες, καθώς και τις αντιλήψεις του κόσμου για την ποιότητα ζωής, την ασφάλεια και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Καναδάς είναι η χώρα που έχει την καλύτερη φήμη στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ινστιτούτου The Reputation Institute (www.reputationinstitute.com/thought-leadership/country-reptrak ), μιας εταιρείας συμβούλων διαχείρισης της… φήμης.

Το Ιράκ έχει τη χειρότερη φήμη από τις 50 χώρες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα και οι Αυστραλοί είναι εκείνοι που αγαπούν τον εαυτό τους περισσότερο, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 38η θέση, πέφτοντας κατά 17 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Η έρευνα, με τίτλο «2012 Country RepTrak», περιλαμβάνει τις απαντήσεις 36.000 καταναλωτών των G8 του κόσμου -Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες- όσον αφορά στη φήμη 50 χωρών όλου του κόσμου.

Ο Καναδάς και φέτος στην κορυφή, αλλά η Ευρώπη δεσπόζει στο top 10

Με την παγκόσμια φήμη του να βαθμολογείται με 77,77, ο Καναδάς παρέμεινε η πιο σεβαστή χώρα. Είναι η χώρα που οι συμμετέχοντες στην έρευνα ψήφισαν ως πιο ελκυστική για να την επισκεφτεί κανείς, για να ζει, να εργάζεται και να σπουδάζει. Η έρευνα μέτρησε τις αντιλήψεις σχετικά με τις διάφορες χώρες, με βάση 16 χαρακτηριστικά τριών κατηγοριών: προηγμένη οικονομία, ελκυστικό περιβάλλον και αποτελεσματική κυβέρνηση.

Η Αυστραλία έλαβε τη δεύτερη θέση εκτοπίζοντας τη Σουηδία από πέρυσι, η οποία φέτος πήρε την τρίτη θέση, ενώ η Ελβετία και η Νορβηγία ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Η Νέα Ζηλανδία, η έκτη πιο σεβαστή χώρα, είναι η δεύτερη μη ευρωπαϊκή χώρα στο top 10.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στη 12η θέση και αποτελεί την πιο αξιόπιστη ασιατική χώρα. Λίγο πιο κάτω βρίσκονται η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη, στην 20η και την 22η θέση.

Η αντίληψη του κόσμου για τις Ηνωμένες Πολιτείες παρέμεινε αμετάβλητη καθώς βρίσκεται στην 23η θέση, μετά την Ταϊλάνδη.

Η Κίνα, στην 43η θέση, είναι ανάμεσα στους τελευταίους στη λίστα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Άλλες χώρες με παρόμοιες θέσεις, κατά φθίνουσα σειρά, είναι η Βολιβία, η Ουκρανία, η Κολομβία, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, η Νιγηρία, το Πακιστάν, το Ιράν και το Ιράκ.

Ποιες χώρες αγαπούν τον… εαυτό τους περισσότερο;

Εκτός από τη συνολική βαθμολογία σε παγκόσμιο επίπεδο, η έρευνα εξέτασε και το ποιες χώρες αγαπούν τον εαυτό τους περισσότερο, δηλαδή την εικόνα που έχει κάθε χώρα για τον εαυτό της.

Η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Δανία βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας.

Η Τουρκία παρουσιάζει το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ της συνολικής βαθμολογίας (44.37) και της εικόνας για τον εαυτό της (75,41), ενώ ακολουθεί και η Κίνα.

Η Ιαπωνία και το Βέλγιο είναι οι μόνες δύο χώρες που βαθμολόγησαν τον εαυτό τους χειρότερα σε σχέση με την συνολική βαθμολογία.

Μεγαλύτερη πτώση και μεγαλύτερη άνοδος

Άλλα σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα είναι η εμφάνιση των αναδυόμενων χωρών: Βραζιλία, Κολομβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Ουκρανία, οι οποίες εμφανίζουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επιχειρηματική δραστηριότητα και έχουν ανέβει κατά 10 περίπου θέσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ενώ η Ισπανία βρίσκεται σε αμφίβολη θέση. Ελλάδα και Ιταλία παρουσίασαν τις μεγαλύτερες πτώσεις στη βαθμολογία και κατάταξη φέτος, ενώ η Ισπανία διατήρησε την ίδια βαθμολογία και κατάταξη με πέρυσι.

Για περισσότερα στοιχεία δείτε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετικά με την έρευνα: www.slideshare.net/Chuiev/2012-country-rep-trak-the-worlds-most-reputable-countries-2012.

πηγή

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

ΕΠΙΓΟΝΟΣ

Ελεύθερος άνθρωπος, ελεύθερη σκέψη.

Yanis Varoufakis

THOUGHTS FOR THE POST-2008 WORLD

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Υποψήφιος Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ: ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΓΕΝΟΣ ΙΕΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ ΕΚ ΖΗΝΟΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ …ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Jo Di graphics

Το blog με όλες τις δημιουργίες από το Jo Di graphics

Vamvoukas' Blog

Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ( πρώην ΑΣΟΕΕ)

Χείλων

Ιστολόγιο Κλασσικών & Φυσικών Επιστημών

myathensnotes

a blog on Athens

ΑΒΕΡΩΦ

Διαδικτυακό Θωρηκτό

Macedonian Ancestry

"I thank the gods for being Greek" - Alexander the Great

Yannis Ioannou,cartoonist

cartoons and satyrical comics ,Yannis Ioannou

sotosblog

«Ο άνθρωπος που δεν είναι ικανός να αντλεί διαρκώς από μέσα του νέους πόθους, μαζί κι έναν καινούργιο εαυτό, να γυρίζει ως επιβεβαίωση την πλάτη στο παρωχημένο και σαπισμένο, αυτός δεν είναι άνθρωπος: είναι ένας μπουρζουάς, ένας φαρμακοτρίφτης, ένας ουτιδανός.» Αμεντέο Μοντιλιάνι (http://www.modigliani-foundation.org)

ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ

Επιλογές ...από τους Πολεμιστές της!

Αρέσει σε %d bloggers: