Η Ασπίδα του Αχιλλέα

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ: «Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»

Αποστολή – Μόσχα

Του Γιώργου Θεοχάρη

ο κ. Αντώνοφ Γιούροβιτς Θεόδωροφ μιλά στο «Αγιορείτικο Βήμα»

Εκκλησιάζεται σε Ιερό Ναό που οι ακολουθίες γίνονται στα ελληνικά. «Αυτο δείχνει πόσο αγαπώ την Ελλάδα και τους ‘Ελληνες», μου είπε  όταν τον ρώτησα πως νιώθει για τα όσα συμβαίνον στην Ελλάδα. «Η Ρωσία σήμερα ζει την αναγέννηση της», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. ο κ. Αντώνοφ Γιούροβιτς Θεόδωροφ  είναι Κρατικός σύμβουλος Ά τάξεως, επικεφαλής της δημόσιας εταιρείας ατομικής ενέργειας της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Γιούροβιτς, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για τις επενδύσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα και  «εξομολογείτε»» γιατί αποφεύγει να πηγαίνει συχνά στο ΄Αγιο όρος, λέγοντας ότι «διότι φοβάμαι μην αποκτήσω τη συνήθεια και μείνω για πάντα εκεί…»

Ελλάδα και Ρωσία θα γίνει ένας λαός…

«Θα ΄ρθει ο καιρός όπου Έλληνες και Ρώσοι θα θεωρούνε ο ένας τον άλλον έναν λαό που θα λέγεται ΄΄Ορθόδοξος λαός΄΄.  Και τότε καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί αυτό να το γκρεμίσει», συνέχισε ο κ. Αντώνοφ Γιούροβιτς Θεόδωροφ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του  Ρώσου αξιωματούχου στο «Αγιορείτικο Βήμα»

-Ποιές οι σκέψεις σας για τη Ελλάδα  παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων δύο ετών;

Με όλη μου την ειλικρίνεια και τη ψυχή μου,  σας λέω ότι συμπονώ για αυτά που ακούγονται για την Ελλάδα . Για τη Ρωσία η Ελλάδα είναι από τις  πάρα πολύ κοντινές και συγγενικές  χώρες. Από την ιστορία έχουμε ζήσει τόσα πολλά μαζί  που δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.

-Ελλάδα και Ρωσία είναι τόσο δεμένες όσο θα έπρεπε, δεδομένου, όπως είπατε, ότι συνδέονται και ιστορικά;

Όχι

– Τι φταίει;

Πιστεύω ότι μέρος ευθύνης έχουν και οι δυο πλευρές. Από τη Ρωσία θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη και προθυμία για να κάνει ένα βήμα προς την Ελλάδα και κυρίως να μη χάσει αυτά που ήδη υπήρχαν.

Μας βοήθησαν λίγο και  οι προηγούμενοι  κυβερνήτες μας που έκαναν στην Ελλάδα μία φωλιά του κομμουνισμού, εξ όσων γνωρίζετε πιστεύω ,και σήμερα ακόμα υπάρχει στην Ελλάδα  η εφημερίδα prada και έχει την έγκριση να εισάγεται και να διαβάζετε .

Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες  έδειξαν λίγη επιπολαιότητα, βιάστηκαν να ανοίξουν  την αγκαλιά  τους στην γριά  Ευρώπη και να γίνουν όπως η Ολλανδία και η Δανία μ ε όλα αυτά που υπάρχουν εκεί περά. Εμείς πρέπει να εκτιμούμε αυτά που έχουμε.

-Πολλοί λένε ότι  η Ρωσία μπορεί να σώσει την Ελλάδα, ισχύει ή απλά είναι ένας μύθος;

Πιστεύω ότι ισχύει. Απλά η αντίληψη αναφορικά με το πώς θα γίνει αυτό ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η Ρωσία μπορεί να διαμορφώσει ένα δημόσιο ταμείο στην Ελλάδα αφού βάλει μέσα σε αυτό πολλά χρήματα. Απλά να ρίξει πολλά χρήματα, χωρίς πολύ σκέψη.

Πιστεύω ότι το πιο πιθανό είναι να μη γίνουν έτσι απλά τα πράγματα. Αλλά να γίνουν διαφορετικό τρόπο.

Πως θα γίνουν ;

Ένας τεράστιος αριθμός  Ρώσων  βλέπει διαφορετικά την Ελλάδα. Πολλοί Ρώσοι  έχουν  και προσωπικές σχέσεις με τη χώρα σας. Δεν μιλάω για εκείνους του ρώσους που αγοράζουν κατοικίες και γη στην Ελλάδα  . Μιλώ για εκείνους τους Ρώσους που πηγαίνουν για προσκυνήματα στους ιερούς τόπους  στην Ελλάδα , μάλιστα  αρκετοί έχουν  πάει   και εγκαταστάθηκαν μόνιμα  , επειδή ζώντας εκεί τους δίνει την δυνατότητα να βρίσκονται κοντά σε ένα ορθόδοξο προσκύνημα .

Να πλησιάσουν πιο κοντά οι δυο λαοί, είναι η καλύτερη λύση. Ήδη σε μικρό χρονικό διάστημα θα κάνουν επενδύσεις ιδιώτες Ρώσοι όχι μονό στον τουρισμό αλλά και σε άλλους κλάδους.

Ερευνούν πολλοί ρώσοι και έχουν στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση.

– Η Ορθοδοξία είναι  ένας συνδετικός κρίκος  για να έρθουν πιο κοντά οι δυο λαοί.

Αυτός πιστεύω ότι είναι ο μοναδικός  κρίκος, όλα τα αλλά είναι δευτερεύουσας σημασίας. Παράδειγμα, ένας τεράστιος αριθμός Ρώσων προσγειώνονται καθημερινά στην Θεσσαλονίκη  με σκοπό να πάνε στον Άγιο Όρος. Πηγαίνοντας προς τον Άθωνα μέχρι την Ουρανούπολη, βλέπουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής και τους έρχεται η ιδέα να αγοράσουν κάτι ….

– Το Άγιο Όρος φέρνει πιο κοντά τους  Ρώσους και τους Έλληνες.

Αν  το πούμε πολύ απλά, ναι.

-Πήγατε στο Άγιο όρος;;

Δυστυχώς έχω πάει μονό δυο φορές και οι επισκέψεις  ήταν αστραπιαίες . Πήγα στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος  που είναι  και Ρωσική, θυμάμαι τη νύχτα, στο σκοτάδι μέσα στην εκκλησία  με το πολυέλαιο να γυρίζει πάνω από το κεφάλι σου και να ακούς τους εξαίσιους ύμνους, αυτό δεν περιγράφεται με λόγια .

Από την τελευταία  φορά που πήγα στο Άγιο όρος δεν μου αφήνει ποτέ αυτή η αίσθηση της νοσταλγίας και της επιθυμίας να γυρίσω πίσω .Για κάποιον άλλον λόγο όμως υπάρχει και μία άλλη αίσθηση που λέει ότι αυτό δεν πρέπει να γίνεται συχνά διότι φοβάμαι μην αποκτήσω τη συνήθεια, μην μείνω για πάντα εκεί… για να το πούμε απλά.

Ετοιμάστηκα πολλές φορές, με καλούν συχνά φίλοι Ρώσοι αλλά κάθε φορά προκύπτουν αιτίες   και υποχρεώσεις που με εμποδίζουν .

-κ. Γιούροβιτς, να επιστρέψουμε λίγο στη  μετακομμουνιστή Ρωσία. Ποιος τομέας σήμερα γνωρίζει περισσότερη ανάπτυξη;

Θα περιμένατε μία διαφορετική απάντηση από εμένα. Αλλά ας μιλήσουμε απλά. Οι άνθρωποι πρώτα νοιώσανε ότι υπάρχει ελευθερία, μετά νιώσανε τι είναι να έχεις ελευθερία, στη συνέχεια την ανεξέλεγκτη ελευθερία και μετά επιτέλους όταν ήρθε ο υπερκορεσμός  βρήκαν το μέτρο. Η Ρωσία σήμερα ζει την αναγέννηση της .

Ο τομέα που αναπτύσσεται περισσότερο  είναι ο ανθρωπιστικός, ο εσωτερικός κόσμος του ανθρώπου.

Οι άνθρωποι εδώ τώρα πλέον νιώθουν τη σημασία της σωτηρίας, εννοώ της Ορθοδοξίας. Αφού έχουμε την εμπορεία του  80χρονου βασανισμού, σήμερα νιώθουν την εξιλέωση.

-Το αντικείμενο της απασχόλησης σας αφήνει περιθώριο να έχετε πνευματική ζωή που άπο ότι  αντιλαμβάνομαι από τα λεγόμενα σας, σας αγγίζει..

Δεν είμαι και τόσο ευσεβείς. Πολλές φορές δουλεύω και τη νύχτα χωρίς να έχω τη δυνατότητα να ξεκουραστώ .

Έχω έλληνες φίλους, μάλιστα συχνά γευματίζω σε  κυπριακό  εστιατόριο στη Μόσχα .Έχουμε καλή σχέση με τον πρέσβη της Ελλάδας και της Κύπρου.

πηγή

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ: «Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

ΕΠΙΓΟΝΟΣ

Ελεύθερος άνθρωπος, ελεύθερη σκέψη.

Yanis Varoufakis

THOUGHTS FOR THE POST-2008 WORLD

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Υποψήφιος Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ: ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΓΕΝΟΣ ΙΕΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ ΕΚ ΖΗΝΟΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ …ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Jo Di graphics

Το blog με όλες τις δημιουργίες από το Jo Di graphics

Vamvoukas' Blog

Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ( πρώην ΑΣΟΕΕ)

Χείλων

Ιστολόγιο Κλασσικών & Φυσικών Επιστημών

myathensnotes

a blog on Athens

ΑΒΕΡΩΦ

Διαδικτυακό Θωρηκτό

Macedonian Ancestry

"I thank the gods for being Greek" - Alexander the Great

Yannis Ioannou,cartoonist

cartoons and satyrical comics ,Yannis Ioannou

sotosblog

«Ο άνθρωπος που δεν είναι ικανός να αντλεί διαρκώς από μέσα του νέους πόθους, μαζί κι έναν καινούργιο εαυτό, να γυρίζει ως επιβεβαίωση την πλάτη στο παρωχημένο και σαπισμένο, αυτός δεν είναι άνθρωπος: είναι ένας μπουρζουάς, ένας φαρμακοτρίφτης, ένας ουτιδανός.» Αμεντέο Μοντιλιάνι (http://www.modigliani-foundation.org)

ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ

Επιλογές ...από τους Πολεμιστές της!

Αρέσει σε %d bloggers: