Η Ασπίδα του Αχιλλέα

Ανακοπή της πλημμυρίδας των λαθρομεταναστών στον Έβρο!

Μία επαναστατική αλλαγή σε ένα φαινόμενο που τις τελευταίες δεκαετίες έχει μετεξελιχθεί σε σημαντικότατο εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας, φαίνεται, με βάση τα πρώτα στοιχεία, ότι λαμβάνει χώρα στον Έβρο.Με την αποστολή επί της ελληνοτουρκικής μεθορίου των 1.881 συνοριοφυλάκων, που αποφάσισε στις αρχές του μήνα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο αριθμός των εισόδων των λαθρομεταναστών παρουσιάζει μείωση 90-95%!

Μάλιστα ο ημερήσιος αριθμός πολλές φορές περιορίζεται σε μονοψήφιους αριθμούς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι παράνομα εισερχόμενοι στη χώρα προέρχονται (κατά δήλωση τους) από τη Συρία.

Αυτό μπορεί να θεωρηθεί μία πρόγευση του τι πρόκειται να συμβεί στην περίπτωση που η κατάσταση στη Συρία εκτροχιαστεί ακόμη περισσότερο.

Φυσικά για άλλη μία φορά, έχουμε την «επανάσταση του αυτονόητου».

Η ενίσχυση της επιτήρησης και φύλαξης της μεθορίου από τους συνοριοφύλακες, δηλαδή δημόσιους υπαλλήλους που έχουν προσληφθεί για αυτό τον σκοπό, κάθε άλλο παρά δεδομένη ήταν στη χώρα μας.

Μάλιστα σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι συνοριοφύλακες κάλυπταν κενά και ελλείψεις σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, σημαντικός δε αριθμός τους υπηρετούσε σε πόλεις του εσωτερικού του ηπειρωτικού κορμού της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, και για να μην μείνει στη μέση η προσπάθεια που άρχισε και που φαίνεται να αποδίδει καρπούς, η πολιτεία οφείλει να αρχίσει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία υποδομών, εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων για τη μόνιμη ισχυρή παρουσία των συνοριοφυλάκων στον Έβρο.

Πολλοί από αυτούς έχουν οικογένειες με παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και κατά συνέπεια η προσωρινή ή μόνιμη απόσπαση στη μεθόριο δεν αποτελεί λύση.

Εφόσον οι συνοριοφύλακες πρέπει να υπηρετούν μόνιμα στα σύνορα θα πρέπει να δοθούν όλες εκείνες οι διευκολύνσεις και δυνατότητες για την ομαλή μετεγκατάσταση και των οικογενειών τους.

Ο επερχόμενος χειμώνας (που εξ ορισμού σημειώνεται μείωση στην παράνομη λαθρομετανάστευση αφού η διάβαση του Έβρου γίνεται δύσκολη), θα πρέπει να βρει την επιτήρηση και φύλαξη των συνόρων να συνεχίζεται με την ίδια ένταση.

Διακοπή της προσπάθειας και επανάληψη της, του χρόνου το καλοκαίρι (κατά τη συνήθη ελληνική πρακτική), όχι μόνο θα ακυρώσει τα όποια θετικά επιτεύχθηκαν αλλά θα διατηρήσει την πεποίθηση ότι η χώρα παραμένει κατά βάση «ξέφραγο αμπέλι».

Στη σημαντική ανατροφή της τάσης σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η σύλληψη των παράνομων μεταναστών και η φιλοξενία τους σε ειδικά κέντρα. Το μήνυμα πλέον είναι σαφές: όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα συλλαμβάνεται και κρατείται.

Η επιμονή σε αυτή την πολιτική θα έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο να δυσχεραίνεται το «πέρασμα» των λαθρομεταναστών, αλλά και το δίκτυα των δουλεμπόρων να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν πλέον τους παράνομους μετανάστες παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως ξέφραγο αμπέλι όπου ο καθένας μπορεί να κινηθεί ελεύθερα και προς την Κεντρική Ευρώπη. Ποιός εξάλλου θα είναι διατεθειμένος να πληρώνει τους δουλεμπόρους για να συλληφθεί και να κρατηθεί;

Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να αρχίσει και η συλλογή βιομετρικών στοιχείων των μεταναστών ώστε να επιτευχθεί κάποιου είδους ταυτοποίηση τους.

Η λαθρομετανάστευση αποτελεί σημαντικό πρόβλημα σήμερα.

Η ανθρωπιστική διάσταση του δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί, αλλά το ίδιο και η συστηματική και αυστηρή αντιμετώπιση του.

Η ισορροπία μεταξύ τους είναι δύσκολη αλλά εναλλακτικές επιλογές στην πράξη δεν υφίστανται.

πηγή

Advertisements

Single Post Navigation

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ΕΠΙΓΟΝΟΣ

Ελεύθερος άνθρωπος, ελεύθερη σκέψη.

Yanis Varoufakis

THOUGHTS FOR THE POST-2008 WORLD

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Υποψήφιος Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ: ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΓΕΝΟΣ ΙΕΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ ΕΚ ΖΗΝΟΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ …ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Jo Di graphics

Το blog με όλες τις δημιουργίες από το Jo Di graphics

Vamvoukas' Blog

Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ( πρώην ΑΣΟΕΕ)

Χείλων

Ιστολόγιο Κλασσικών & Φυσικών Επιστημών

myathensnotes

a blog on Athens

ΑΒΕΡΩΦ

Διαδικτυακό Θωρηκτό

Macedonian Ancestry

"I thank the gods for being Greek" - Alexander the Great

Yannis Ioannou,cartoonist

cartoons and satyrical comics ,Yannis Ioannou

sotosblog

«Ο άνθρωπος που δεν είναι ικανός να αντλεί διαρκώς από μέσα του νέους πόθους, μαζί κι έναν καινούργιο εαυτό, να γυρίζει ως επιβεβαίωση την πλάτη στο παρωχημένο και σαπισμένο, αυτός δεν είναι άνθρωπος: είναι ένας μπουρζουάς, ένας φαρμακοτρίφτης, ένας ουτιδανός.» Αμεντέο Μοντιλιάνι (http://www.modigliani-foundation.org)

ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ

Επιλογές ...από τους Πολεμιστές της!

Αρέσει σε %d bloggers: